LAJMI I FUNDIT/ Droga, mblidhet Task-Forca në prefekturën e Shkodrës

0
141

Mblidhet komiteti rajonal mbi luften kunder kultivimit te bimeve narkotike. Te pranishem drejtues te larte te policise se shtetit dhe institucioneve te Shkodres. Drejtori Bushati: Shkodra nje nder qarqet problematike si sa i perket parcelave kultivuara dhe personave proceduar. 2016 arriti kulmin e kultivimit ndersa 2017 viti qe mori goditjen e madhe.

Drejtoi i policise se Shkodres Bushati: Fenomeni ka efekte negative dhe pasoja te renda edhe ne proceset integruese. Egzistenca e ketij fenomeni ka sjelle inkriminimin edhe te nje numri te madh personash, por qe jane penalizuar shtresa ne nevoje qe kane qene viktima te boseve te kultivimit narkotikeve.

Bushati: Fenomeni eshte prezent per fat te keq edhe ne shkolla. Jemi te vendosur per lufte pa kompromis ndaj fenomenit.

Bushati: Motoja jone eshte me mire te parandalojme se denojme. Kjo eshte sfida jone. Por qe te kete efektivitet duhet bashkepunimi i te gjitheve.

Bushati: per 2017 jane asgjesuar 15 mije e 875 rrenje e kubik te kultivuara 119 parcela. 56.7% e rasteve jane zbuluar. 53 autore proceduar, 18 arrestuar dhe 401 mije bime me pak se ne 2016.

Bushati: Shala, Shoshi, Pulti, Temali, Shllaku, Rrapa jane zonat problematike.

Komento