Mbyllja e pikave të basteve, Rozafa Zmijani flet për të papunët…

0
452

Mbyllja e pikave te basteve ka bere qe 14 persona pergjate muajit dhjetor-janar te deklarohen si te papune dhe te kerkojne prane zyres se punesimit Shkoder masen e kompensimit qe perfitojne ne raste te tilla.

Krahasuar me bizneset qe jane mbyllur, numri i atyre qe jane deklaruar si te papune eshte i ulet! Rozafa Zmijani drejtuese e ketij institucioni kete e lidh me disa arsye qe nisin nga mos informimi e deri tek problemet ne marrjen e librezave te punes nga ana e punedhenesit.

Zmijani sqaron edhe masen e shperblimit qe personat e papune e perfitojne.

Ne Shkoder jane mbyllur 377 filiale te pikave te bastit, por ende nuk dihet numeri real i te papuneve qe kane dale nga kjo mase e ndermarre nga qeveria ne fillim te vitit! Personat e papune kane afat 60 dite per tu deklaruar sit e tille prane zyres se punes!

Komento